15 July 2024

Het kan frustrerend zijn om een eigen server in een datacenter te hebben. Als het he-le-maal fout gaat moet je voor straf je server ophalen. Dit gebeurde mij afgelopen donderdag na een mislukt upgrade van mijn Ubuntu server (deze site). Gevolg: domein down, geen mail etc. Ik gaf na 3 uur rommelen via de seriële console maar op. Dus daar ging ik, mijn “sysadmin walk of shame”. In de auto naar het datacenter om mijn servertje op te halen. Daarna een weekend lang installeren en backups terugzetten. Nu is de site weer in de lucht! Dit keer niet meer op mijn eigen machine maar op een mooie Virtual Private Server (VPS) ergens in de cloud 🙂 Nu kan ik backups maken en mijn eventuele gepruts in het vervolg ongedaan maken zonder een walk of shame.

1 thought on “Mislukte upgrade

  1. Oi!

    ik dacht dat Franzenonline.com al veel langer down was… hehe
    Good to see you’re back in buiseness!!

    Cherio old chap!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.