15 June 2024

Misschien laat ik nu een beetje mijn leeftijd zien maar ik heb Bomberman altijd al een heel leuk spel gevonden. Het is antiek maar in de jaren 90 op de Commodore Amiga kreeg het een leuke speelbare versie onder de naam DynaBlaster. In ieder geval: het is zo'n spel dat door het enorme succes uit het verleden veel Open Source implementaties zou moeten kennen maar dat valt eigenlijk best tegen. Er zijn een handjevol implementaties en deze houden zich qua grafische weergave dicht bij de originele implementatie, ze zijn niet om aan te zien. Ik zocht laatst weer eens naar een goede implementatie voor Linux maar vond daar niets. Ik zag wel dat iemand voor de Mac een implementatie gemaakt heeft genoemd (verassend) MacBomber. Ik heb op mijn beurt deze implementatie eens proberen op een zondagmiddag over te zetten naar Linux en met succes! Mogelijk kom ik er aan toe om het spel te voorzien van de uitbereiding om een "origineel" spelletje Bomberman te doen.

1 thought on “Bomberman voor Linux

Comments are closed.