15 July 2024

Zoals ik reeds in September aankondigde had ik nieuwe speelgoed in de vorm van een nieuw mediacenter front-end.  Nadat bleek dat het geheugen gedeeltelijk rot was moest ik door op 1 DIMM. Ik startte met de installatie van Ubuntu Intrepid Ibex Alpha. Toen alles goed en wel geinstalleerd was bleek dat de interne Intel driver gedisabled was door het beheerteam van Ubuntu. een Kernelbug zou mogelijk de flash van de netwerkkaart kunnen overschrijven en zodoende de netwerkkaart redelijk hard breken. Gelukkig was deze bug snel opgelost. Om een lang verhaal kort te maken: het werkt! met de volgende uitzonderingen:

  • HD Video alleen met de nodige aanpassingen aan mplayer (mplayer -fs -zoom -quiet  -vo gl -lavdopts skiploopfilter=all -framedrop -autosync 30 -delay -0.2  %s)
  • Alleen 720p Video
  • Gebruik andere Repository voor package xserver-xorg-video-intel  versie 2.5.1 (deb http://ppa.launchpad.net/thjaeger/ubuntu intrepid main)
  • Geen HDAudio omdat het Alsa 1.0.18 voor nodig is en Ubuntu Intrepid 1.0.17 ondersteunt.

Dus, het werk stabiel en goed maar voor het goede surround geluid wacht ik de volgende release af. nog een kleine 6 maanden dus voor goed geluid. Hopelijk is de video ondersteuning door het intel team ook verbetert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.