15 July 2024

Ik heb drie jaar geleden mijn eerste mediacenter in elkaar geschroefd en die hardware begint een beetje oud te worden. Nu is er helemaal niets mis met een drie jaar oude mediacenter maar die van mij was redelijk budget. een Sempron 2400 om precies te zijn. Dit was prima, zat en mooi genoeg voor analoge TV maar nu ik digitale TV heb begin ik me toch te ergeren aan de matige PAL kwaliteit van het analoge signaal. Mijn 3 jaar oude el-cheapo systeem is bovendien alleen in staat om HD content af te spelen met 6 frames per seconden: hoog tijd voor wat nieuw ijzer dus.

Voorwaarden: HDMI, Linux, MythTV en niet de hele dag staan zoemen (daar nemen we een aparte server voor) Ik vond de volgende onderdelen en ga proberen deze samen aan het werk te krijgen zodat ik de komende paar jaar weer een shiny nieuwe mediacenter heb:

  • Silverstone LC19-R kast
  • Intel Desktop Board DG45FC
  • Intel Core2Duo E84oo 3.00GHz Processor
  • Hiper HFC-10828-C2 Low Profile Cooler
  • 2x 1GB Kingston PC6400 geheugen
  • 320GB Western Digital SATA Harddisk

De eerste stap is om deze hardware met Ubuntu Intrepid Ibex (Alpha!) en Mythtv aan de gang te krijgen. Alle installatie periekelen zal ik beschrijven hier. Ik hoop natuurlijk dat de installatie snel zal zijn en zonder problemen. Je moet wat te dromen hebben toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.