15 July 2024
videoland v2 (test)

Videoland start niet meer op?

Sinds 1 Juni 2022 kunnen we helaas niet meer inloggen op Videoland, we krijgen een scherm waarin netjes staat “sorry, dit werkt niet meer; stapt u alstublieft over op de nieuwe app”.

Op onderzoek, repararen

Na het zoeken in de LG Content Store zien we idd een nieuwe videoland app met rood logo, helaas staat er achter dat dit een (test) versie is. Dat kan toch niet de goede versie van de videoland app zijn? Helaas lijkt dit wel de enige beschikbare versie. We hebben 3 TVs, alle 3 LG.

Helaas geeft de Content Store zoekopdracht “Videoland” op het 2019-model van de TV (de oudste) 0 resultaten. Op de supportpagina van videoland staat dat er een oude en nieuwe versie zijn van de app:

  • Videoland – app met zwarte logo met ondersteuning voor LG smart-tv’s vanaf modeljaar 2014
  • Videoland V2 – app met rode logo met ondersteuning voor LG smart-tv’s vanaf modeljaar 2018 

Tot zover alles duidelijk. Nu heb ik geprobeerd op 3 verschillende LG TVs de nieuwe app te installeren

  • LG tv 1 uit 2019: WebOs versie 5.20.x – zoeken op Videoland V2, 0 resultaten
  • LG tv 2 uit 2018: WebOs versie 5.30.x – zoeken op Videoland V2, 1 resultaat “Videoland V2 (Test)” 1 Ster
  • LG tv 3 uit 2020: WebOs versie 5.40.x – zoeken op Videoland V2, 1 resultaat “Videoland V2 (Test)” 1 Ster
#releasetoosoon

And now, we wait!

Het is nu wachten op support van Videoland. Hopelijk herstelt Videoland snel de fouten en brengen ze de ‘echte’ versies uit van hun V2 apps op LG, niet de testversies. Het Klinkt alsof ze te snel naar productie moesten en voor LG een slechte ondersteuning hebben.

Hoe niet te migreren

De V1 app is gewoon hard uitgezet op 1 juni 2022. Dit is gedaan zonder duidelijke communicatie (in de app bijvoorbeeld) vooraf. Dit frustreerde dit in ieder geval deze gebruiker en op twitter te zien waren we zeker niet de enige.

Een oversluit-periode zou ook interessant geweest zijn maar die is mij compleet ontgaan of die is er niet geweest. Nu heb ik redelijk wat ervaring met het releasen van nieuwe software en als je niet waanzinnig lang een oud platform blijft ondersteunen terwijl het nieuwe er al is ga je makkelijk veel gebruikers verliezen. Je support krijg het iig bere-druk ;). We zijn nogsteeds lid, maar dit was een slechte zet van RTL!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.